”Corona fick bli min hemmaplan”

Erik är konsult på Tellox och arbetar nu som fullstackutvecklare hos Nordea. Han började på Tellox hösten 2020, mitt under corona-pandemin, efter att ha tagit högskoleingenjörsexamen vid KTH.

– De sista månaderna skedde utbildningen på distans. Jag tänkte att det endast skulle pågå ett litet tag, att mitt framtida arbete skulle vara på plats på ett kontor såg jag som en självklarhet. Efter examen visade sig det att distansarbete var det nya normala ute i samhället, och det är inte för än nu som vi är på gång med att hitta olika former för att återgå till kontoret, t.ex. med att arbeta på kontor enstaka gånger i veckan.  

Hur var det att kliva in på Tellox mitt under pandemin? 

–  Fantastiskt! Trots att alla arbetade hemma så fick jag sitta på kontoret med min nya kollega Fredrik som vägledde mig in i arbetet den första månaden. Jag tror att detta var avgörande för att jag skulle få komma in och bli produktiv i mitt arbete så snabbt som möjligt, som sedan övergick till distans. Nu har jag arbetat på distans i ett år, och det enda negativa är att jag inte får träffa mina trevliga kollegor varje dag.  

Hur har du trots distansarbete kunnat lära känna dina kollegor? 

–  Trots distansarbetet har samarbetet fungerat helt utan problem med hjälp av dagliga videomöten och enkel kommunikation med kollegor. Bandet till kollegorna har förstärkts med interna aktiviteter såsom digitalt julbord samt gemensamma fikapauser och fredagsöl över Teams. 

Hur stöttade Tellox dig som nyexaminerad? 

– I början av min anställning blev jag tilldelad en personlig coach, Jörgen, en erfaren medarbetare på Tellox som jag har regelbundna möten med. Under dessa möten diskuterar vi jobbet som konsult och hur jag kan utvecklas i min yrkesroll. Dessa möten fortsätter än i dag och kommer nu att kompletteras med uppföljningsmöten, då kommer vi kan stämma av hur det har gått och vad jag ska ta med mig i framtiden. 

– En stor del av mitt arbete involverar funktionell programmering, ett område som jag inte hade någon erfarenhet av sedan tidigare. Tellox såg till att jag fick tid till att sätta mig in i området med hjälp av självstudier och att jag fick handledning av erfarna kollegor. Detta gjorde att jag alltid kände mig bekväm i min roll och med mina arbetsuppgifter. 

Hur ser en typisk arbetsdag ut? 

– Mina dagar består vanligtvis av 90% programmering, då arbetar jag självständigt och vänder mig till kollegor för råd när det behövs. När jag inte programmerar så diskuterar jag nya features, skriver lösningsdokument och googlar saker jag inte förstår. Jag har även fått möjligheten att ta stort ansvar och leda utveckling av nya applikationer och delar av system vilket verkligen bidrar till min personliga utveckling som konsult. 

Varför valde du Tellox? 

– Att jobba som konsult kände jag var rätt val för mig då det ger mig möjligheten att snabbt hämta erfarenhet och testa på olika saker tidigt i karriären. Tellox har långsiktiga relationer med stora kunder vilket gör att uppdrag sällan behöver ta slut innan man hunnit sätta sig in i dem. I stället får man tillräckligt med tid för att kunna tackla större utmaningar och ta på sig ytterligare ansvar. 

Tellox platta organisationsstruktur gör att man känner sig nära de högre cheferna och att man alltid blir både sedd och hörd som ny medarbetare. 

Mer från Tellox teamet

Vill du veta mer om hur det är att jobba som systemutvecklare och har som Daniel en passion för .NET? Läs då hans berättelse om att arbeta på Tellox här.

I ett annat inlägg i vår blogg tipsar Gabriel om vad du bör tänka på när du startar upp ett RPA-projekt, läs mer om det här. 

Efter att ha läst om Erik och vår on-boarding process på Tellox, blev du intresserad av att jobba på Tellox? Då går du in på vår karriärsida, där listas lediga jobb och du har möjligheten att ”CONNECTA” med oss.

Har ditt företag behov av en extra resurs inom systemutveckling? Våra Tellox-konsulter kan tillföra kvalitet, trygghet & engagemang i era projekt och/eller förvalning. 

För mer information om hur vi på Tellox kan bistå er med systemutveckling, kontakta Thomas Eriksson.

Thomas Eriksson, Vd
thomas.eriksson@tellox.se
08-551 124 40 

Dela med dina vänner!