Sommarhälsning från Tellox teamet

Nu stundar snart sommaren och vi på Tellox vill önska alla våra kunder, samarbetspartners och leverantörer en riktigt trevlig sommar och dela med oss av vad som hänt under året.

Vad händer på Tellox?

Per-Henrik Niemi började på Tellox i början på året. Han fick snabbt uppdrag hos en av våra kunder och hjälper där till med krav, test och support i och kring ett av deras system. 

Från och med 1 juni startade Tellox ett nytt samarbete med ett större finansbolag. Tellox, som funnits sedan 2004, har genom åren samarbetat med de flesta finansbolag på den svenska marknaden vilket gör det extra roligt när vi får chansen att hjälpa en kund vi inte haft tidigare. 

Just nu pågår det flera spännande projekt hos våra kunder. I två fall handlar det om implementationer av leasingsystem. Det är alltid engagerande och komplext med sådana projekt. Oftast sker implementationerna under tidspress vilket gör det extra utmanande. 

Det är stor efterfrågan på Tellox kompetens. Därför söker vi fler medarbetare och vi behöver både utvecklare och verksamhetskonsulter. Om du är intresserad eller vill tipsa någon du känner, gå in på vår karriärsida och lär känna oss och se till att, “CONNECTA”


Tellox springer för livet 

Ett starkt och glatt team från Tellox sprang Blodomloppet på Djurgården den 14 juni. Snabbast på Tellox är Anders Danielsson, men alla 6 deltagare, Lena Bengtson, Jim Eriksson, Thomas Eriksson, Gabriel Fors och Erik Hellenberg gjorde en fantastisk insats, när Tellox Springer för Livet!

Detta viktiga event är ett motionslopp som arrangeras på 18 orter runt om i landet och på distans. Syftet är, “att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil.”   

I svensk sjukvård behövs i snitt en blodpåse i minuten dygnet runt. Eftersom blod inte kan lagras längre än sex veckor är en jämn ström av blodgivare viktigt. Därför tycker vi på Tellox det är ett naturligt val att ansluta oss till GeBlod på arbetstid.

”Vi på Tellox uppmuntrar våra medarbetare att GeBlod. Vi vill underlätta för var och en att vara med och bidra till att rädda liv.”

Bakgrund, Rädda liv på arbetstid.

I en undersökning som gjordes 2019 uppgav omkring en tredjedel att anledningen att de inte gav blod var tidsbrist eller glömska. Därför startade GeBlod i november 2019 satsningen ”Rädda liv på arbetstid”. Poängen är att få fler arbetsgivare att ta policybeslut om blodgivning på arbetstid och uppmuntra personalen att ge blod.


Efter den välkomna sommaren och ledigheten ser vi fram emot att till hösten fortsätta alla spännande dialoger och projekt som pågår. Denna höst ser vi också framemot att ta upp vår traditionsenlig och välbesökta Höst-AW.

Dela med dina vänner!