Trevlig sommar från Tellox teamet

Trevlig sommar!

Nu stundar snart sommaren och vi på Tellox vill önska alla våra kunder, samarbetspartners och leverantörer en riktigt trevlig sommar.

Efter drygt ett år av distansarbete börjar nu både Tellox och många av våra kunder titta på hur arbetet ska utföras efter pandemin.  

Idag har de flesta vant sig vid att arbeta hemifrån. Det är normalt att interagera med kunder, samarbetspartners och kollegor via verktyg som Teams och Zoom. Många upplever fördelar med att inte behöva pendla, möten har blivit mer effektiva och därmed har man kunnat koncentrera sig mer på att producera lösningar. Det man saknar är givetvis det sociala mötet och den överhörning man får på ett kontor. 

Nyligen presenterades en undersökning i DN utförd av Previa: 
Drygt 84 procent uppgav i undersökningen att de är ”tillfreds” med att arbeta hemifrån medan 16 % personer hävdade att de inte trivs alls. 64 procent menade att de får en bättre livsbalans med hemarbete och nästan hälften svarade att de sociala kontakterna med kollegorna fungerar bra. 

Vi ser att flera av Tellox kunder planerar för att hemarbete och det kommer vara en del av vardagen även efter pandemin. En av fördelarna är att man kan dra ner på kontorsytan och låta de olika teamen samsas om samma yta på olika dagar. Det kan till exempel bli så att företagen vill att teamet som personen tillhör är inne på kontoret 2-3 dagar i veckan och de andra dagarna är andra team på plats. 

Även vi på Tellox har tagit detta till oss och våra team planerar att ha en bra mix mellan arbete på kontoret och hemifrån. 


Vi söker systemutvecklare!

Vi söker dig som älskar programmering och utveckling. Vi vill utöka vårt seniora team med ny input och nya idéer. Vi ser att du har bra koll på och erfarenhet av .Net plattformen. 

Läs mer och sök tjänsten här.


Psst..! Har du missat våra blogginlägg?

I vårt senaste inlägg intervjuade vi Daniel Malmberg där han berättar om sitt arbete på Tellox och sin passion för .NET.

Du hittar det här.


Att förebygga bedrägerier
Flera av Tellox konsulter arbetar just nu inom bedrägeriprevention 

I ämnet att förhindra penningtvätt och bedrägerier har det sedan en längre tid pågått flera initiativ där Tellox deltagit. Det handlar både om större projekt där man letar efter avvikelser från det normala flödet samt mindre tjänster som utför tidiga grundläggande kontroller. 

En ny lag som bland andra påverkar finansbolagen och som trädde i kraft första april är omvänd skattskyldighet. Syftet med de nya reglerna är att förhindra momsbedrägerier vid handel med mobiltelefoner, integrerade kretsanordningar, spelkonsoler, pekdatorer och bärbara datorer. 

Hos finansbolagen är intresset stort att lära sig mer om hur man skyddar sig och håller kriminella och oseriösa bolag borta från sin kundstock. När Finansbolagens Förening genomförde en enkät kring vilka utbildningsområden som efterfrågas så var det just kunskap kring detta ämne som efterfrågades mest. Därför genomförde man en utbildning i ämnet i april som leddes av bedrägeriexperten Anders Björkenheim. Med mer förståelse kring hur bedrägeriverksamheter fungerar har man möjlighet att skydda sig, bland annat med hjälp av att bygga in mekanismer och processer i IT-systemen för att tidigt upptäcka oärligheter.


Tellox bidrar med gåva till Läkare utan gränser

Vi brukar ju normalt samla medarbetarna till kontoret för en sommaravslutning vid den här tiden på året, men denna gång så får vi förhålla oss till rådande omständigheter och i stället skänker Tellox en gåva i egenskap av vänföretag till Läkare utan gränser.  Den bidrar till att stötta lokal sjukvård i 70 länder och deras kamp mot COVID 19.

Läs mer om deras arbete här.

Dela med dina vänner!